BAUTO
Prisijungti

Neturite paskyros? Užsiregistruokite paskyrą.

Registruotis

Turite paskyrą? Prisijungti prie paskyros.

Atkurti slaptažodį

Įveskite el. pašto adresą kuri naudojote pirkimo ar registracijos metu.

Volkswagen Tiguan dalys

Jeigu vairuoji Volkswagen Tiguan modelį, čia rasi visas originalias ir naujas dalis, kurių gali prireikti šio automobilio remontui bei atnaujinimui. Įvesk ieškomos detalės OEM kodą arba užpildyk užklausos formą ir mes netrukus jį atsiųsime.

Neturi kodo? Netrukus jį atsiųsime ir jau šiandien galėsi įsigyti būtent tai, ko ieškai.

Gamintojo detalės kodo paieška

Užtikriname, kad 35 mln. autodalių bazėje turime būtent tai, ko ieškai. Bauto sistema yra pats greičiausias ir patikimiausias būdas rasti tinkamas automobilių dalis.

Volkswagen Tiguan dalys internetu

Volkswagen Tiguan dalys internetu

Volkswagen Tiguan automobilis yra skirstomas pagal kartas:

Volkswagen Tiguan I (2008–2011)

Volkswagen Tiguan I facelift (2012–2017)

Volkswagen Tiguan II (2016–2020)

Volkswagen Tiguan II facelift (2021–dabar)

Volkswagen Tiguan dalys internetu

Bet kurią šių modelių detalę rasi pagal OEM žymėjimą – tai originalus automobilio gamintojo detalei suteiktas kodas. Dalis, pažymėta šiuo kodu, yra pagaminta pagal visus techninius reikalavimus ir patvirtinta gamintojo, kaip atitinkanti aukščiausius standartus. Kodą gali rasti ant pačios detalės ir specialioje duomenų bazėje. Jei jo nežinai, tiesiog parašyk mums ir mes jį atsiųsime netrukus.

Volkswagen Tiguan modelis

Volkswagen Tiguan modelis

Volkswagen Tiguan – tai vidutinis, 4 durų Volkswagen visureigis, dydžiu esantis tarp T-Roc ir Touareg Volkswagen visureigių. Šis modelis – tai pirmasis tokio tipo Volkswagen automobilis, kuriuo siekta konkuruoti su rinkos senbuviais, tarp kurių Toyota RAV4 ir Honda CR-V

Tiguan gali būti trijų apdailos lygių: bazinis S, tūrinis SE ir aukščiausios klasės SEL. Iš išorės visi trys modeliai atrodo beveik vienodai, išskyrus ratlankius, tačiau SE ir SEL modeliai turi papildomą stogo bagažinę ir pasirenkamą panoraminį stoglangį. 

Volkswagen Tiguan modelis

Modelio pavadinimas taip pat vertas išskirtinio paminėjimo. Tiguan – tai dviejų vokiškų žodžių – tiger ir leguan, reiškiančių tigras ir iguana, junginys. Šis pavadinimas, tikėtina, modeliui atnešė pasisekimą ir padėjo padidinti žinomumą, nes Vokietijos automobilių žurnalo „Auto Bild“ pavadinimų konkurse, 350 000 balsavusiųjų sprendimu, Tiguan pavadinimas buvo išrinktas laimėtoju. 

2020 m. pavasarį visame pasaulyje Volkswagen Tiguan modelių buvo parduota šeši milijonai vienetų – Tiguan tapo geriausiai parduodamu automobiliu iš visos Volkswagen grupės automobilių. Jis taip pat yra ir geriausiai parduodamas visureigis Europoje.

Volkswagen dabar jau išleido dvi Tiguan kartas ir du kartų atnaujinimus (facelift). 

Volkswagen Tiguan techniniai duomenys

Volkswagen Tiguan techniniai duomenys

Volkswagen Tiguan techniniai duomenys gali skirtis priklausomai nuo modifikacijų. Toliau lentelėje yra pateikiamos apibendrintos šio modelio kartų techninės specifikacijos.

Karta
Volkswagen Tiguan I
Metai
2008–2011
Varikliai
Benzinas: 1,4–2 l Dyzelinas: 2 l
Arklio galia ir maks. greitis
110–200 AG 174–210 km/val
Kuro sąnaudos
5,3–9,9 l
Karta
Volkswagen Tiguan I facelift
Metai
2012–2017
Varikliai
Benzinas: 1,4–2 l Dyzelinas: 2 l
Arklio galia ir maks. greitis
110–210 AG 175–215 km/val
Kuro sąnaudos
4,5–7,7 l
Karta
Volkswagen Tiguan II
Metai
2016–2020
Varikliai
Benzinas: 1,4–2 l Dyzelinas: 2 l Hibridas
Arklio galia ir maks. greitis
115–190 AG 185–215 km/val
Kuro sąnaudos
1,5–9,9 l
Karta
Volkswagen Tiguan II facelift
Metai
2021–dabar
Varikliai
Benzinas: 2,0 l Hibridas
Arklio galia ir maks. greitis
184 AG 191–250 km/val
Kuro sąnaudos
1,5–9,9 l

Kokias Volkswagen Tiguan dalis rasi Bauto?

Jei ir tu susidūrei su vienu iš aukščiau nurodytų ar kitokiu Volkswagen Tiguan gedimu, Bauto rasi viską, ko gali prireikti taisymui. Kad remontas vyktų sklandžiai, o automobilis net ir po jo išlaikytų visas savo eksploatacines savybes, rekomenduojame rinktis tik originalias dalis. Bauto dalių kataloge – 35 mln. naujų ir originalių automobilių detalių.

Variklis ir variklio dalys
Variklio elektros įranga
Kuro tiekimo sistema
Vėsinimo sistema
Išmetimo sistema
Variklio ir greičių dėžės pakaba
Automatinė pavarų dėžė
Pavarų perjungimo mechanizmas
Kardanas
Pavarų dėžė/greičių dėžė
Priekinė ašis
Vairo valdymas ir pakabos geometrija
Galinė ašis
Stabdžiu mechanizmas
Pedalų mechanizmai ir valdymas
Sėdynės / salonas
Kėbulas
Elektrika

Be pakaitinių remonto dalių, tavo automobiliui taip pat siūlome ir tuning dalis, komforto įrangą bei originalius VW aksesuarus. Pasirūpinsime tavo Volkswagen Tiguan nuo salono iki variklio. Paieškos laukelyje įvesk OEM kodą ir įsigyk originalias dalis dar šiandien!

Dažniausios Volkswagen Tiguan problemos

Dažniausios Volkswagen Tiguan problemos

  • Be priežasties užgęstantis variklis
  • Uždelstas greitėjimas 
  • Paskirstymo grandinės problemos
  • Didelis alyvos suvartojimas 
  • Anglies sankaupos, dėl kurių mažėja galia ir degalų ekonomija
  • Avarinio stabdymo įjungimas be vairuotojo įsikišimo
  • Informacijos ir pramogų sistemos problemos

Volkswagen Tiguan modelių apžvalga pagal kartas

Volkswagen Tiguan modelių apžvalga pagal kartas

Volkswagen Tiguan I (2008–2011)

Pirmosios kartos Volkswagen Tiguan rinką išvydo dėl padidėjusios visureigių paklausos. Žingsnis išleisti Volkswagen visureigį buvo teisingas – 2007 metais, Frankfurto automobilių parodoje pristatytas kompaktiškas visureigis Tiguan susilaukė didžiulės sėkmės. 

Nepaisant ekonominės krizės, pasaulį užklupusios netrukus po automobilio pristatymo, Tiguan rinkoje buvo sutiktas palankiai. Pirmieji VW Tiguan buvo gaminami PQ46 pagrindu. Nors ši platforma buvo pakeista, kaip tuomet, taip ir dabar automobilis pasižymi paprastu, bet kokybišku dizainu. Išorėje Tiguan primena aukštą hečbeką, o viduje VW Tiguan turi daug panašumų su Golf V, tačiau yra technologiškai pranašesnis. Aukščiausios klasės skydelio įrenginys (RNS510) turi standartinę 30 Gb kietojo disko atmintį žemėlapiams, muzikai ir nuotraukoms. 

Vairuojant, pirmosios kartos Tiguan labiau primena lengvąjį automobilį nei visureigį. Tai lemia jame įmontuotos priekinė MacPherson ir galinė daugiasvirtė pakabos. Automobilį galima rinktis varomą visais keturiais ratais (vadinamą „4Motion“) arba priekiniais varomaisiais. Po Tiguan kapotu – turbokompresoriniai benzininiai arba dyzeliniai varikliai. 

Volkswagen Tiguan I (2008–2011)

Pagrindiniai bruožai

  • L4 varikliai
  • Visi keturi varomieji ratai | priekiniai varomieji
  • Automatinė ir mechaninė pavarų dėžės

Specifikacijos

  • Modelis: Volkswagen Tiguan
  • Variklis: 1,4 l TSI | 2 l TSFI 4Motion | 2 l TDI 
  • Arklio galios: 110–200
  • Sukimo momentas: 200–350 Nm 
  • Transmisija: 6-pavarų mechaninė | 6-pavarų automatinė

Privalumai

  • Kokybiškas interjeras
  • Komfortiškas 
  • Stilingas dizainas

Trūkumai

  • Silpnas 1,4 TSI variklis
  • Gan didelės kuro sąnaudos
  • Linkęs į koroziją

Volkswagen Tiguan I facelift (2012–2017)

2012 metais atnaujintame pirmos kartos VW Tiguan labiausiai pastebimas pokytis – tai priekinių grotelių dizainas, taip pat patobulinti priekiniai ir galiniai žibintai: jie kampuotesni, skaidresni ir ryškesni. Be pokyčių neapsiėjo ir salonas – jame nauja interjero apdaila, atnaujintas trijų stipinų vairas ir pavarų perjungimo svirtis. Taip pat siūlomos ir naujos kėbulo spalvos. 

Volkswagen Tiguan II (2016–2020)

Volkswagen Tiguan II (2016–2020)

Antrąja Volkswagen Tiguan karta buvo nuspręsta ne tobulinti pirmąją, bet ją transformuoti ir pradėjo nuo nulio. Naujasis modelis gerokai didesnis, galingesnis, gamintas ant kitos platformos. 

Antros kartos Volkswagen Tiguan gamintas ant MQB A2 platformos, kuri pirmą kartą buvo panaudota visureigiui. Šis modelis, skirtingai nei ankstesnės kartos, nebeatrodo tik kaip modifikuotas hečbekas, jis įgavo solidaus visureigio įvaizdį. 

Įdomu tai, kad šios kartos Tiguan leidžiama rinktis iš dviejų ratų bazės variantų: trumposios ratų bazės (SWB), kurioje telpa iki penkių keleivių ir ilgosios ratų bazės (LWB), su trimis eilėmis sėdynių, talpinančių iki septynių keleivių. Viduje viskas tvarkinga, praktiška, kokybiška, tačiau nieko išskirtinio – aiškus prietaisų skydelis, 8 colių ekranas informacijos ir pramogų sistemai, galimybė jungtis prie „Android Auto“ arba „Apple CarPlay“. 

Kalbant apie variklius, Tiguan siūlo nemažą pasirinkimą, įskaitant 2 l TDI variklį su skirtingais galios lygiais – nuo 150 iki 250 AG (R versijoje). Antros kartos Tiguan siūlomas su priekinių varančiųjų arba visų varančiųjų ratų pavara.

Volkswagen Tiguan II (2016–2020)

Pagrindiniai bruožai

  • L4 varikliai
  • Visi keturi varomieji ratai | priekiniai varomi ratai 
  • Automatinė ir mechaninė pavarų dėžės

Specifikacijos

  • Modelis: Volkswagen Tiguan
  • Variklis: 1,4 l TSI ACT | 2 l TSI | 2 l TDI SCR
  • Arklio galios: 125–190
  • Sukimo momentas: 200–400 Nm

Transmisija: 6 pavarų mechaninė, 6, 7 pavarų automatinė

Privalumai

  • Gerai valdomas
  • Komfortiškas
  • Patrauklus dizainas

Trūkumai

  • Prastas bekelėje
  • Kietoka pakaba

Volkswagen Tiguan II facelift (2021–dabar)

Nors 2017 m. pasirodžiusio Tiguan buvo parduota daugiau nei keturi milijonai vienetų, tačiau net ir geriausi dalykai turi tobulėti, kad išliktų viršūnėje, todėl, 2020 m. pradžioje, antros kartos VW Tiguan sulaukė svarbaus atnaujinimo. Atnaujinimas apima naujo dizaino priekinius žibintus, radiatoriaus groteles ir platesnes, bamperyje esančias, įsiurbimo angas. Taip pat, naują variklio dangtį, LED galinius žibintus ir galinio bamperio difuzorių. Viduje – naujas daugiafunkcis vairas, o atnaujintame centriniame prietaisų skydelyje įmontuotas naujas jutiklinis ekranas su naujausia VW MIB3 programine įranga bei „Volkswagen IQ Drive“ funkcija, kuri gali perimti automobilio valdymą, stabdymą ir greitėjimą.

Darbo laikas:
I - V nuo 9:00 iki 18:00 valandos
Šiuo metu dirbame
Greitu pristatymu rūpinasi:
Saugiu apmokėjimu rūpinasi:
© 2024 Visos teisės saugomos UAB “TADETAS”